Duyuru

Pakdemirli “Limonun kilosu 30 TL’ye çıkar”

Mersinin en büyük gelir kaynaklarından bir tanesi olan limonun ihracata açılıp açılmayacağı son günlerde gündem konusu. Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı ve Baki Şimşek daha önce limon ihracatının açılmasının gerektiğini ve önemini meclise taşımıştı. Çiftçiler bir an önce limon ihracatının açılmasını istiyorlar lakin Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli limon ihracatının eylül ekim aylarına kadar açılmayacağını dile getirdi.

Bakan Pakdemirli televizyon programında “Soğanın ihracatını kısıtladık ve fiyatlar normale döndü. Aynısını limonda da yaptık. Bugün limonun ihracatını açsak fiyatı 30 TL’ye çıkar. Bunun için en azından eylül ekim aylarına kadar ihracatına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Bekir Pakdemirli karantina süresi boyunca 50 adet tarım ürünün yakında takip edildiğini ve fiyatların normale dönmesi için çalıştıklarını dile getirdi. Yakından takip edilen ürünlerden bir tanesi olan Limon ise Erdemli’li çiftçilerin en büyük geçim kaynağı. Türkiye’de ki limon ihtiyacının yaklaşık %65’ini karşılayan Erdemli, limon ihracatının açılmasını istiyor. Erdemli’li çiftçiler sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşım ile limon ihracatının açılmasının en doğru hareket olacağını düşünüyor. Tüketiciler ise limon ihracatının açılmasının limon fiyatlarını yükselteceği için konuya pozitif bakmıyor.

Limon İhracatına İzin Vermeyeceğiz

Bakan Pakdemirli ihracatın açılmasına yönelik sorulara net bir şekilde cevap vererek açılmayacağını Kanal7’de konuk olduğu programda belirtti. “50’ye yakın ürünü çok yakından takip ediyoruz. Bunların üretimi, hasadı, ihracatı, ithalatı, vergiler vs. hepsini izliyoruz. Soğanda çok fazla ihracat yapılıyordu. İhracatını kısıtladık ve soğan fiyatları normale döndü. Aynısını limonda da yaptık. Bugün limonun ihracatını açsak fiyatı 30 TL’ye çıkar.” ifadelerini kullandı.

Pakdemirli “Türkiye tarım konusunda kendisine yeten bir ülke, milletimiz istiklal harbinden beri aç kalmamıştır. Bu yüzden endişeye gerek yok. Biz şuan ki hasat dönemini değil önümüzde ki ekim döneminin planladık ve çalışmasını yaptık” ifadelerini kullandı.

 

Erdemli Bülten

Erdemli Bülten 2020 yılında kurulmuş bağımsız bir haber platformudur. Haber platformumuz İnternet Yayıncıları Derneği üyesi olup tüm yasal haklarımız İYAD tarafından korunmaktadır. Herhangi bir maddi destek almadan tamamen gönül işi ile yürütülmektedir.

Benzer Haberler

Şehidimizin Kütüphanesi Desteklerinizi Bekliyor

11 Haziran 2023 tarihinde Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit harekatında şehit düşen P. Komando Uzm. Çvş. Halil…

Şubat 3, 2024

Gece Kartalları Sayesinde Erdemli Sokakları Daha Güvenli

Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çarşı ve Mahalle Bekçileri tarafından ilçenin belli noktalarında yapılan uygulamalar…

Ocak 9, 2024

HIRSIZLAR ERDEMLİ POLİSİNDEN KAÇAMADI!

Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekiplerinin Yarenler, Koyuncu ve Tabiye Mahallelerinde farklı tarihlerde…

Ekim 23, 2023

Mersin’de vahşet: Uyuşturucu bağımlısı genç babasını boğazladı!

Erdemli ilçesine bağlı tatil yöresi Kızkalesi’nde uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen 29 yaşındaki Ertuğrul S., birlikte…

Ekim 23, 2023

Kaynak Makinesinin Kıvılcımları Serayı Yaktı!

Limonlu mahallesinde, edinilen bilgilere göre, yabancı uyruklu (Suriyeli) kişilerin avuç içi taşlama ve kaynak makinesi…

Ekim 7, 2023

Erdemli Abur Cubur Talk Show ile Eğlendi

3 Aralık Cumartesi günü Erdemli Kültür Merkezinde Güldür Güldür Show oyuncularından Rüştü Onur Atilla, Berkay…

Aralık 5, 2022