Categories: Köşe Yazıları

Erdemli’nin trafik çilesi kapıda

 

Covid-19 salgını ülke geneli şehirlere ve sokaklara bıraktığı izlenimleri hepimiz görmüş bulunmaktayız. Vatandaşlar günlük hayatlarında gerek iş, gerekse tatil planlarını ertelemek zorunda kalarak kendilerini tamamen eve kapattıkları bu dönemde salgın vakalarının minimum sayılara inmesi vatandaşları biraz olsun rahatlattığını düşünmekteyim.

Sokağa çıkma yasağına ve kurallara uyarak yaşadığımız Mersin tüm Türkiye’ye örnek olarak bu salgın sürecini en az vaka sayısı ile geçirmektedir. Buradan kurallara sonuna kadar uyan Mersin halkına teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Sağlık Bakanlığı’nın Coronavirüs günlük verilerine baktığımızda vakaların azalma eğilimine girdiğini görmekteyiz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayısındaki düşüş eğiliminin devam etmesi halinde mayıs ayının sonuna doğru alınan tedbirlerde gevşemeye gidilebileceğinin sinyalini verdi.

Şayet 30 büyükşehire giriş çıkışlar tekrar açılırsa Coronavirüs vaka sayısının en az görüldüğü Mersin’e komşu illerden günübirlikçi tatilcilerin akınına uğrayacağı gerçeği gözümüzün önünde duran bir gerçektir. Turizm canlandırılması adına Coronavirüs salgını diğer şehirlerde gözükse de Akdeniz Bölgesine özel bir serbestlik verileceğini düşünüyorum.

Bu bağlamda yaz sezonunun yaklaşması ile birlikte Erdemli Kızkalesi D400 karayolu günübirlikçi tatilciler tarafından o eski bilindik trafik yoğunluğuna sebep olacaklardır. Bu durum Erdemli’de ikamet eden vatandaşları şimdiden düşündürmeye başlamış mıdır bilmem ama Erdemli’de yaşayan hemen hemen herkes yıllardır yaz aylarında yaşadığımız trafik sorununa çözüm bulunacak mı? sorusunu sormaktadır. Şu ana kadar ise yaz aylarında D400 karayolunu tıkayan bu günübirlikçi tatilciler den kaynaklanan trafik sorununa kesin çözüm bulunamamıştır.

Erdemli merkez giriş olmak üzere Kocahasanlı’ya kadar devam eden aşırı sıkışık ve son derece sinir bozucu trafik yoğunluğu bu yılda bizleri bekleyeceğinden hiç şüphem yoktur. Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü bu konuda üzerine düşen sorumluluğu laikiyle yerine getirmektedir. Fakat bu yeterli olmayabiliyor. Aynı zamanda Erdemli’de yeterli park yerinin olmaması da tıkanıklığa yol açmaktadır.

Günün herhangi bir saatinde yaz sıcağında Erdemli sokaklarındaki arabaların önemli bir kısmı, yollarda sadece park yeri bulmak amacıyla dolanıyor olabiliyor. Malesef Erdemli’nin geçiş güzegahı olması zaten bu durumun ne kadar normal olduğunu bizlere göstermektedir.

D400 karayolundaki trafik yoğunluğunun çözüme kavuşması için her seçim döneminde verilen sözlerin yerine getirilip Erdemli’de batçıkların yapılarak trafik çilesinin dön bulması gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü’nünde bu konu üzerinde sorumluluk alarak batçıklar yapılana kadar alternatif çözümler bulması tek temennimdir. Ayrıca yaz kış Erdemli merkezindeki yaşanan otopark sıkıntısını da Erdemli Belediyesi’nin çözüme kavuşturması yaşanabilir bir Erdemli için şarttır.

ilk yazımı sizlerle paylaşmaktan onur duyduğumu belirtir sevgi dolu günler dilerim….

This post was last modified on Mayıs 1, 2020

Yusuf KIZILDAĞ

1984 Adana doğumlu sunucu ve spor yorumcusu sihirbaz ve sinema sanatçısı Mehmet KIZILDAĞ'ın oğlu (sihirbazmandrake)

Benzer Haberler

Şehidimizin Kütüphanesi Desteklerinizi Bekliyor

11 Haziran 2023 tarihinde Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit harekatında şehit düşen P. Komando Uzm. Çvş. Halil…

Şubat 3, 2024

Gece Kartalları Sayesinde Erdemli Sokakları Daha Güvenli

Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çarşı ve Mahalle Bekçileri tarafından ilçenin belli noktalarında yapılan uygulamalar…

Ocak 9, 2024

HIRSIZLAR ERDEMLİ POLİSİNDEN KAÇAMADI!

Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekiplerinin Yarenler, Koyuncu ve Tabiye Mahallelerinde farklı tarihlerde…

Ekim 23, 2023

Mersin’de vahşet: Uyuşturucu bağımlısı genç babasını boğazladı!

Erdemli ilçesine bağlı tatil yöresi Kızkalesi’nde uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen 29 yaşındaki Ertuğrul S., birlikte…

Ekim 23, 2023

Kaynak Makinesinin Kıvılcımları Serayı Yaktı!

Limonlu mahallesinde, edinilen bilgilere göre, yabancı uyruklu (Suriyeli) kişilerin avuç içi taşlama ve kaynak makinesi…

Ekim 7, 2023

Erdemli Abur Cubur Talk Show ile Eğlendi

3 Aralık Cumartesi günü Erdemli Kültür Merkezinde Güldür Güldür Show oyuncularından Rüştü Onur Atilla, Berkay…

Aralık 5, 2022