Bir haftadır güzelim Erdemli’de iktidarın bileşenleri AKP ve MHP’lilerin 31 Mart 2019 yerel seçiminden bu yana en büyük icraatlarını hayata geçirmelerine hep beraber şahit oluyoruz.

İcraatları nedir diyecek olursanız bu icraatları anlatmaya sondan başlayalım. Erdemli Devlet Hastanesi’nde temizlik işlerinde görevli olduğunu bildiğim, sosyal medyada tanıdığım kadarıyla yanlışa yanlış diyebilen ama iktidara da desteğini esirgemeyen, temizlik görevlisi olmasına rağmen hastanenin her türlü etkinliğini, hizmetini paylaşan bunun yanı sıra iktidarın hizmetlerini de sosyal medya hesabında paylaşan, çalıştığı işin hakkını veren Ersin Keklik’in temizlik işlerine şef yapılması sonrası rahatsız olan bir kısım AKP’linin yaptığı baskılar sonucu görevini bırakmak zorunda kalmasının Erdemli kamuoyundaki yankısını ve olan bitenleri takip ederek anlamaya çalışıyorum.

Rahatsız Akp’liler Ersin Keklik’in şeflik görevinden alınması için toplantı düzenleyip AKP ilçe başkanı Serdal Kaya’yı ikna etmeyi başarmış. İlçe başkanı da ilgili birim ve kurumlarla görüşüp Ersin Keklik kardeşimizin görevinden el çektirilmesine vesile olmuş.

Ersin Keklik ne yapmış? Mafya ile iç içe mi olmuş? Mafyanın 10 bin TL maaşlı çalışanı mı olmuş? Hastanenin kantinine Venezuella’dan peynir mi getirmiş? Hastanedeki test kiti ve maskeleri zor durumdaki Venezuela’ya yardım bahanesiyle götürüp yerine pudra şekeri mi getirmiş? Söyleyin ey ekmek düşmanı Akp’liler Ersin Keklik sizin hangi pisliğinizi bildiği için onu toplantı yapıp görevden aldırdınız?

Toplantı demişken bir süre önce sosyal medyada gördüğüm bir paylaşımda AKP ilçe başkanından tutun yöneticisi, mahalle temsilcisi herkesin o paylaşımın altına toplandığını gördüm. Yorumları okudum. Yorum yapanlar paylaşım yapana hak veriyordu. Paylaşım yapan elbette haklıydı. Ama yöntem bu muydu? İşlerini azalttığını düşündüğü bir kulübenin kaldırılması talebine yıllardır karşılık bulamayan AKP Erdemli İlçe eski yöneticisi pandemimin de etkisiyle kulübüyle olan kavgasını sosyal medyaya taşıyarak aslında esnafın bittiğini de ilan etmiş oluyordu.

AKP Erdemli ilçe eski yöneticisi yaptığı paylaşımından sonra Akp’liler seferber olmus müftülüğe ait aile irşad bürosu olarak kullanılan kulübenin sökümüne başlanmıştı.

AKP Erdemli İlçe Başkanından yöneticisine, mahalle başkanından üyelerine kadar herkesin kulübe hakkında olumlu bir yorum yapmaması yaklaşık sekiz yıldır Cumhuriyet Meydanı’nda hizmet veren kulübenin bugüne kadar neden kaldırılmadığı ise din eksenli siyaset anlayışında yüksek sesli olarak diyanetin ve diyanete bağlı taşra teşkilatlarında yanlışlarının dile getirilmemesi olarak yorumlandı.

Paylaşımlardaki yorumlara bakınca sanırsınız işgal altındaki Kudüs için kınama mesajı yayınlanıyor. Kulübe sökülünce Kudüs işgalden kurtarıldı mı? O işte muamma. Bu ülke ne çektiyse dini siyasete alet edenlerin elinden çekti.

Söz konusu kulübe amacına hizmet ediyor muydu? diye soracak olursanız ben herhangi bir faaliyetini görmedim.

Söz konusu büronun yerinin boşanma davalarının yoğun şekilde görüldüğü Erdemli Adliye Sarayı önü olması gerektiğini de bu vesileyle buradan kendi girusum olarak sizlerle paylaşmak istiyorum.

Pandemi sebebiyle bir süredir birçok işyerinin kapalı olduğu malum. Üstelik iktidarın yardımından da faydalanamayan bu kesim Erdemli Cumhuriyet Meydanı’nda kepenk kapatmış belki de bir daha açılmayacak olan dükkanını elden çıkarmaya çalışırken kulübeyi yerinden kaldırtan esnafın işleri düzeldi mi acaba? Evine eksik götürdüğü, vergisini ödemeye yetmeyen kazancının her geçen gün azalmasının sebebi dükkanın önünü kapatan kulübe miydi? Yoksa iktidarın yanlış pandemi yasakları mıydı?

Yasak deyince Erdemli’de uzun bir süredir UCUZ EKMEK satmak YASAK. 31 Mart yerel seçimleri sürecinde Erdemli’de Hastane Caddesi ve daha önce Alata köprüsü yakınında olan sonrasında Erdemli Kapalı Pazar Yeri’ne alınan iki tane halk ekmek büfesinin zabıtaların talimatıyla yerinden kaldırılması için halk ekmek büfesini işleten vatandaşlara tutanak imzalatıldığını arşivimden çıkararak son yaşananlara istinaden hatırlatmak istedim.

Yine birkaç gündür sosyal medyada Mersin’de ekmeğin 1,25₺ olduğu ve ucuzladığına dair paylaşımları görüp paylaşımları yapanların da Erdemli’de ucuz ekmek alabilmek için halk ekmek büfesi talebinde bulunmasına geçmişte Erdemli Belediyesi tarafından yapılan ve kendilerince geçerli bir sebebi de olan halk ekmek büfelerinin yerinden kaldırılarak vatandaşın ucuz ekmek almasının engellendiğini bu vesileyle hatırlatmak isterim.

Seçim döneminde her iki halk ekmek büfesini işleten vatandaşlarla yaptığım görüşmede Büyükşehir Belediyesi’ne de müracaat ettiklerini ve seçimden sonrası için söz aldıklarını ama bugüne kadar halk ekmek büfesinin yerine koyulmadığını ne yazık ki bu vesileyle sizlere aktarmak isterim.

Helalinden kazanılan para ile alınıp sıcacık evine götürülen bir somun ekmeğin fiyatını hesap eden ile ekmek parası kazanmak için dükkanının pandemi yasağından muaf olmasını dört gözle bekleyen esnafın derdi hep aynı. Gören göz, duyan kalp ve duyarlı bir yönetim olmadığı sürece olan hep vatandaşa olacak.

Ekmek kavgasındaki her vatandaş her birey sesini yükseltip biz de bu sese ses verip bu zalimce uygulamaları, vurdumduymazlığı duyurmak için cesaretli olursak kazanan biz olacağız. Birlikte daha güzel yarınlara, selam ve dua ile…

Emre Türkmen

1978 Silifke doğumlu yörük bir Türk evladıyım. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi 1999 mezunu Ziraat Mühendisiyim. Zirve Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevi ve başyazarlığı ile başladığım yazarlık hayatımda birçok habere de imza attım. Kısa bir dönem Nokta Gazetesinde köşe yazıları yazdım. Erdemli Bülten internet haber sitesinde okudukça anlayacağınız, anladıkça sorgulayacağınız, sorguladıkça gerçekleri daha çabuk görebileceğiniz yazılar ile siz değerli okurlarımızın karşısındayım.

Benzer Haberler

Şehidimizin Kütüphanesi Desteklerinizi Bekliyor

11 Haziran 2023 tarihinde Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit harekatında şehit düşen P. Komando Uzm. Çvş. Halil…

Şubat 3, 2024

Gece Kartalları Sayesinde Erdemli Sokakları Daha Güvenli

Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çarşı ve Mahalle Bekçileri tarafından ilçenin belli noktalarında yapılan uygulamalar…

Ocak 9, 2024

HIRSIZLAR ERDEMLİ POLİSİNDEN KAÇAMADI!

Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekiplerinin Yarenler, Koyuncu ve Tabiye Mahallelerinde farklı tarihlerde…

Ekim 23, 2023

Mersin’de vahşet: Uyuşturucu bağımlısı genç babasını boğazladı!

Erdemli ilçesine bağlı tatil yöresi Kızkalesi’nde uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen 29 yaşındaki Ertuğrul S., birlikte…

Ekim 23, 2023

Kaynak Makinesinin Kıvılcımları Serayı Yaktı!

Limonlu mahallesinde, edinilen bilgilere göre, yabancı uyruklu (Suriyeli) kişilerin avuç içi taşlama ve kaynak makinesi…

Ekim 7, 2023

Erdemli Abur Cubur Talk Show ile Eğlendi

3 Aralık Cumartesi günü Erdemli Kültür Merkezinde Güldür Güldür Show oyuncularından Rüştü Onur Atilla, Berkay…

Aralık 5, 2022