Siyaset

CHP’li Cengiz GÖKÇEL Üreticinin Sesi Oldu

CHP Mersin Milletvekili Cengiz GÖKÇEL Erdemli’deki programı kapsamında Erdemli İlçe Başkanı Mustafa Kılbaş ve ilçe yöneticileri ile beraber Hüsametli, Yeniyurt, Veyselli, Tapureli ve Küstülü Mahallelerini ziyaret etti.

Köy kahvesinde toplanan köylüler ve üreticiler ile sohbet edip sorunlarını dinleyen CHP Mersin Milletvekili Cengiz GÖKÇEL köylülerin yoğun ilgisinin AK Parti iktidarının tarıma ve üreticiye hakettiği desteği verememesi neticesinde üreticinin girdiği çıkmazdan kendisini kurtaracak yeni bir iktidar arayışına girmesi olarak gördüğünü ve ziyaretinde gördüğü yoğun ilgiden dolayı memnuniyeti dile getirdi.

Kendisinin de bir çiftçi olduğunu hatırlatarak ziyaret ettiği mahallelerdeki vatandaşların sorunlarını tek tek dinleyen çözüm önerilerini sıralayan Cengiz GÖKÇEL Coronavirüs pandemisi ile daha da önem kazanan tarım sektörüne hâlâ yeterli desteği veremeyen AK Parti iktidarını eleştirdi. İktidarın bir an önce üreticiye destek olmasını, ihracatın önünü açacak kolaylıkları sağlaması çağrısında bulundu.

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ CENGİZ GÖKÇEL ÜRETİCİLERİN SORUNLARINI YERİNDE İNCELEDİ

CHP Mersin Milletvekili Cengiz GÖKÇEL mahalle ziyaretleri kapsamında ziyaret ettiği küçükbaş hayvancılık ile uğraşan Hasan Sevindik’in işletmesinde incelemede bulundu. Hasan Sevindik’in sıkıntılarını dinleyen ve iktidara çağrıda bulunan Cengiz GÖKÇEL;

“Buradan ülkemizi yönetenlere, tarım bakanına, ilgililere sesleniyorum. Hasan abimiz çiftçinin içinde bulunduğu durumu özetledi. Hasan abimizin işletmesinde hem damızlık keçiler hem de geçtiğimiz kurban bayramı için besleyip satmayı umut ettiği diğer hayvanları görüyorsunuz.

Malesef ülkemizdeki ekonomik krizden dolayı satamadığı kurbanlıkları et ve süt kurumunun belirlediği küçükbaş için 13₺, büyükbaş için 16₺’lik fiyata yaptığı masrafın da altında satmak zorunda. Yani sizin anlayacağınız çiftçimiz bu kurbanlıkları satamadığı için zarar etmeye devam ediyor. Et süt balık kurumu hiçbir üreticimizi mağdur etmeyeceğiz, elde kalan bütün malları alacağız dese de belirlenen fiyatlar üreticinin zaten zararınadır.

Bir yıl önce 50₺ olan bir çuval yem bugün 100₺ olmuşken, çiftçimizin burada para kazanması söz konusu bile değildir. Zarar eden üreticimiz de hayvancılık yapmaktan uzaklaşır. Böylece ülkemizin hayvan varlığı azalır yurtdışından ithal etmek zorunda kalırız. Bunu da asla kabul edemeyiz” dedi.

CENGİZ GÖKÇEL; “GELİN BU DOMATESİ DEĞERİNDE ALIN. ÇİFTÇİYİ ZARARDAN KURTARIN.”

Cengiz GÖKÇEL Erdemli domatesinin bir marka olduğunu Türkiye’de en kaliteli domatesin Erdemli’de yayla köylerinde yetiştiğini, yıllardır ihracatçıların gözbebeği olan Erdemli domatesinin bir marka olması gerekirken aksine ihracatın önüne hep engeller çıkarılması, ihracatın kotalı olması ya da kısıtlı olması ile üreticinin ekimden vazgeçtiğini hatırlattığı sera ziyaretinde kilosu bir lira bile etmeyen ama maliyeti 1,60₺ olan domatesin ihracatındaki tüm engellerin kaldırılması çağrısını yaparak;

“Sera maliyeti yüksek, üretici binbir emek binbir umutla domatesi ekip, dikiyor. Bir çocuğa bakar gibi besleyip büyütüyor. Malesef bugün itibariyle tarlada bir liraya bile satamıyor. Siz 1,60 liraya malettiğiniz domatesi bir liraya satarsınız bunun içinden çıkmanız mümkün değil.

Buradan yetkililere sesleniyorum. Üreticiye pandemi döneminde hep beraber ısrarla üretin dediniz. İşte Erdemlili domates üreticisi üretti domatesi. Gelin bu domatesi alın değerinde çiftçiyi zarardan kurtarın.” dedi.

This post was last modified on Ağustos 21, 2020

Emre Türkmen

1978 Silifke doğumlu yörük bir Türk evladıyım. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi 1999 mezunu Ziraat Mühendisiyim. Zirve Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevi ve başyazarlığı ile başladığım yazarlık hayatımda birçok habere de imza attım. Kısa bir dönem Nokta Gazetesinde köşe yazıları yazdım. Erdemli Bülten internet haber sitesinde okudukça anlayacağınız, anladıkça sorgulayacağınız, sorguladıkça gerçekleri daha çabuk görebileceğiniz yazılar ile siz değerli okurlarımızın karşısındayım.

Benzer Haberler

Şehidimizin Kütüphanesi Desteklerinizi Bekliyor

11 Haziran 2023 tarihinde Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit harekatında şehit düşen P. Komando Uzm. Çvş. Halil…

Şubat 3, 2024

Gece Kartalları Sayesinde Erdemli Sokakları Daha Güvenli

Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çarşı ve Mahalle Bekçileri tarafından ilçenin belli noktalarında yapılan uygulamalar…

Ocak 9, 2024

HIRSIZLAR ERDEMLİ POLİSİNDEN KAÇAMADI!

Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekiplerinin Yarenler, Koyuncu ve Tabiye Mahallelerinde farklı tarihlerde…

Ekim 23, 2023

Mersin’de vahşet: Uyuşturucu bağımlısı genç babasını boğazladı!

Erdemli ilçesine bağlı tatil yöresi Kızkalesi’nde uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen 29 yaşındaki Ertuğrul S., birlikte…

Ekim 23, 2023

Kaynak Makinesinin Kıvılcımları Serayı Yaktı!

Limonlu mahallesinde, edinilen bilgilere göre, yabancı uyruklu (Suriyeli) kişilerin avuç içi taşlama ve kaynak makinesi…

Ekim 7, 2023

Erdemli Abur Cubur Talk Show ile Eğlendi

3 Aralık Cumartesi günü Erdemli Kültür Merkezinde Güldür Güldür Show oyuncularından Rüştü Onur Atilla, Berkay…

Aralık 5, 2022