Köşe Yazıları

Annemi çok iyi tanıyorum, onu çok seviyorum.

Bugün günlerden Anneler Günü. Bir güne sığmaz elbette. İnsanlığın ilk anası Hz. Havva anamız, Peygamber efendimiz Hz. Muhammet SAV. efendimizin annesi Amine Hatun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım başta olmak üzere bugün evlatlarının buruk bir gün geçirdiği ahirete intikal etmiş tüm annelerin cennet ayaklarının altında olduğu bilinciyle hepsine şükran ve minnet borçluyuz. Şehit anaları ve yeryüzündeki tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.

Beni doğuran yetiştiren Annem Nermin Türkmen, iyi bir eğitim almamın altyapısını bana sunan, ahlaklı bir birey olarak yetişmemi borçlu olduğum benim ikinci annem canım öğretmenim Emine İlter, her türlü sıkıntımıza rağmen benimle olan yanımda olan biricik eşim Ümmü Türkmen ve biricik eşimi yetiştiren kaynanam Elife Öger’in avuç içlerinden öperim. İyi ki varsınız sizlere minnettar olduğumu bu vesileyle bir kez daha dile getiriyorum.

Anneler günü ile ilgili güzel temennilerimizi, en güzel duygularımızı, en güzel ifadelerle dile getirdik. Peki soruyorum size. Annenizi ne kadar tanıyorsunuz?

Gözleri ne renk mesela? Ben annemin gözlerinin kara olduğunu bilirim ve bu yüzden “ilk çocuğum kız olsun ve kara gözleri olsun” diye dua ettim. Annemin gözlerine bakınca annemin bizden ne isteyeceğini bildirdik. Yaramazlık yapınca elinde terlik ile beklemezdi o kara gözleriyle bakması yeterdi.

Mesela anneniz en çok hangi yemeği sever? Benim annem pırasa, kabak yemeği ve tatlısını çok sever. Ama aslında biz ne seversek o yemeği yapmayı severdi. Ben pırasa sevmezdim rahmetli babam kızmasın diye mutlaka sofraya alternatif yemek hazırlardı canım annem.

Annem çok titiz bir kadındır. 4 çocuğunu her anlamda tertemiz büyüttü. Kirlendiysek bizi bu dünya kirletti. Çocuklarının her ne şartta olursa olsun temiz ve özenli olmasını isterdi. Parmakla gösterilen bireyler olmamızı isterdi bizlerle gurur duyardı.

Annem bizlere babalık da yaptı. Rahmetli babam bir inşaat şirketi ile 2,5 sene Suudi Arabistan’da bulunduğu süre boyunca baba yokluğunu hiç aratmadı. Bana sorumluluk kazanmam için “Evin erkeği sensin” diyerek gittiği her yere beni de yanında götürürdü. Çarşı pazara bensiz gitmezdi.

Anne ve babamın yanımda olmasını isterdim. Çalıştığım köylerde ev tuttum ve yanıma aldım. Gözümün önünde olsunlar eksikliklerini hissetmeyeyim istedim. Sanırım bu annemin bana aşıladığı bir özelliğim oldu. Annem de bizleri bir iş ile meşgul olsa da göz ucuyla takip ederdi.

Evet bugün birçok kişi gibi ben de annemin yanında değilim. Annem 65 yaş üstü ve bir süredir sokağa çıkma yasağı yüzünden evden dışarı çıkmıyor. Bugün dışarı çıktı. Biz yanında olamadık. Coronavirüs salgını sebebiyle aramızdaki mesafeler daha da arttı. Herkes gibi ben de annemin yanında olup onunla hasret gideremediğim için, ona sarılamadığım için bir nebze de olsa içim buruk. Bu sene sadece sesini duyacağım. Olsun annem sağ olsun bana yeter.

Canım anamdan Allah bin kere razı olsun. Allah ona ve tüm analara uzun ömürler versin. Bu günler geçecek ve biz ilk annemize sarılacağız. Annemi çok seviyorum. İyi ki varsın annem

Emre Türkmen

1978 Silifke doğumlu yörük bir Türk evladıyım. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi 1999 mezunu Ziraat Mühendisiyim. Zirve Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevi ve başyazarlığı ile başladığım yazarlık hayatımda birçok habere de imza attım. Kısa bir dönem Nokta Gazetesinde köşe yazıları yazdım. Erdemli Bülten internet haber sitesinde okudukça anlayacağınız, anladıkça sorgulayacağınız, sorguladıkça gerçekleri daha çabuk görebileceğiniz yazılar ile siz değerli okurlarımızın karşısındayım.

Benzer Haberler

Şehidimizin Kütüphanesi Desteklerinizi Bekliyor

11 Haziran 2023 tarihinde Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit harekatında şehit düşen P. Komando Uzm. Çvş. Halil…

Şubat 3, 2024

Gece Kartalları Sayesinde Erdemli Sokakları Daha Güvenli

Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çarşı ve Mahalle Bekçileri tarafından ilçenin belli noktalarında yapılan uygulamalar…

Ocak 9, 2024

HIRSIZLAR ERDEMLİ POLİSİNDEN KAÇAMADI!

Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekiplerinin Yarenler, Koyuncu ve Tabiye Mahallelerinde farklı tarihlerde…

Ekim 23, 2023

Mersin’de vahşet: Uyuşturucu bağımlısı genç babasını boğazladı!

Erdemli ilçesine bağlı tatil yöresi Kızkalesi’nde uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen 29 yaşındaki Ertuğrul S., birlikte…

Ekim 23, 2023

Kaynak Makinesinin Kıvılcımları Serayı Yaktı!

Limonlu mahallesinde, edinilen bilgilere göre, yabancı uyruklu (Suriyeli) kişilerin avuç içi taşlama ve kaynak makinesi…

Ekim 7, 2023

Erdemli Abur Cubur Talk Show ile Eğlendi

3 Aralık Cumartesi günü Erdemli Kültür Merkezinde Güldür Güldür Show oyuncularından Rüştü Onur Atilla, Berkay…

Aralık 5, 2022