Erdemli Hastane Caddesinde, Hastane acilinin girişine yakın bir motorsiklet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazaya ambulansın yaklaşık 25 dakikada gelmesi kafalarda soru işareti oluşturdu.

Yaralı motorsiklet sürücüsünün Erdemli Devlet Hastanesi acil girişine yakın noktada meydana gelen kazada yaralının yaklaşık 25 dakika sedye ve ilk yardım için beklemesi sonrası vatandaşların tepkisini daha da arttı.
Öte yandan polisin olay yerine yaklaşık 45 dakika sonra gelmesi de vatandaşların “Erdemli’de yaz ayında başına birşey gelirse vay haline” dedirtti.

Yaz ayları dolayısıyla artan nüfusu karşılayamayan Erdemli Devlet Hastanesi ve 112 Acil basit bir vakaya bile 25 dakikada müdahale etmesi yaz döneminde sağlık yönünden acil bir durum yaşamamak için Allah’a dua etmekten başka çaremiz yok dedirtiyor.

Yaz mevsiminin gelmesiyle yayla bölgelerine yerleşen Erdemlili vatandaşlar ise acil durumlarda ve trafik kazalarında Erdemli’den gelecek ambulansı en az 40 dakika beklemek zorunda kalıyor.

Nüfusu yaz döneminde artan Aydınlar (Avgadı), Sarıkaya, Hacıalanı ve Sorgun’a merkezi bir noktada daimi olarak beklemesi gereken ambulansın bir tane olması ve bu ambulansın Erdemli’nin 49 köyüne de hizmet vermek zorunda olması Erdemli’den gelecek olan ambulansı endişe ve sabırsızlıkla beklemek zorunda olan hastaların ve trafik kazası sonucu yaralananların ambulansın gecikmesi sebebiyle hastaneye geç girmesi söz konusudur. Özellikle trafik kazalarında kan kaybı sebebiyle ölümlerin artışında ambulansın geç gelmesi önemli bir faktör olarak gözümüzün önünde duruyor.

19 Şubat 2020 günü AK Parti Erdemli İlçe Başkanı Serdal Kaya’nın verdiği söz unutulmamıştır. Siz verilen tarihten bu güne kadar Güzeloluk Sağlık Ocağı hizmete başlamadığı gibi 24 saat hizmet vermesi gereken ambulans da ortalıkta görülmemiştir. Daha dün yayla bölgesinde bir tek ambulansın olmaması sebebiyle gencecik bir evladımız hastaneye yetiştirilemeden kan kaybından hayatını kaybetmiştir.

Ayrıca yayla yolunun hâlâ yapılmaması iktidar kanadının icraat yerine sadece inceleme yapmakla yetinmesi ambulansın tek şeritli bir yolda olay yerine ulaşmasında ve Erdemli Devlet Hastanesi’ne yaralı ve hastaların ulaştırılmasında ki bir diğer sıkıntı olarak gözümüze çarpmaktadır.

Önce insan diyerek Erdemli Ayrancı yolunun bir an önce bitirilmesi bu yönüyle aciliyet arz etmektedir.

Yayla bölgesinden hasta ve yaralıların acil olarak ambulansla getirildiği Erdemli Devlet Hastanesi’nde ise yeterli uzman hekim olmaması ise bir diğer sıkıntıyı ortaya çıkarmaktadır. Yayladan Erdemli Devlet Hastanesi’ne bir buçuk saatte ulaştırılan bir hasta veya yaralı ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Mersin’e sevk edilmektedir.

Çeşmeli Taşucu otobanı ise bir türlü başlamadığı için özellikle günübirlikçi tatilcilerin dönüş saatlerinde ambulansın D400 karayolunu kullanırken yoğun bir trafiğin olması Erdemli Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapılan hasta ve yaralılarının Mersin’e sevkinde de sıkıntı yaşanmasına sebebiyet vermektedir.

Sağlık Bakanlığı bu konuda Erdemli için ambulans hizmetini arttırmalı ve özellikle yayla bölgesinde Alibeyli, Sarıkaya, Aslanlı, Hacıalanı merkezlerine birer ambulans hizmeti vermesi gerekmektedir.

Ulaştırma Bakanlığı ise geçtiğimiz günlerde Erdemli’de yaptığı incelemeler sonrası Çeşmeli Taşucu otobanı ve Erdemli Ayrancı yolunun aciliyetini görerek Erdemli’deki siyasilerin de muhalefetle birlikte hareket edip Ankara’ya baskılarını arttırıp bu iki yolun projeden ibaret olmayıp hayata geçirilmesini sağlamalıdır.

Ambulansın yetersiz kaldığı, hastanenin işlevini yitirdiği Erdemli’de insan hayatı bu kadar değersiz ve ucuz değildir. Siyasetçilerin ve idarecilerin önce insan diyerek en azından son günlerde sıkça aradığımız ambulansın sayısını Erdemli’de arttırması biz Erdemli vatandaşların yararınadır.

Sağlık önceliğimiz olsun ve iyi bir yaz dönemi geçirelim istiyorsak bu yazımı okuyan sizlerin de gerek sosyal medyada gerekse tanıdıkları siyasilere ve yöneticilere baskı yapması gerekmektedir. Bir gün bizim de ambulansa ihtiyacımız olabilir. Acil bir durum olduğunda “ACİL AMBULANS İSTİYORUZ” diyerek dakikalarca bazen saatlerce beklemek yerine şimdi sesimizi yükseltelim ve hep birlikte yetkililere “ACİL AMBULANS İSTİYORUZ” diyelim.

This post was last modified on Ağustos 16, 2020

Emre Türkmen

1978 Silifke doğumlu yörük bir Türk evladıyım. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi 1999 mezunu Ziraat Mühendisiyim. Zirve Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevi ve başyazarlığı ile başladığım yazarlık hayatımda birçok habere de imza attım. Kısa bir dönem Nokta Gazetesinde köşe yazıları yazdım. Erdemli Bülten internet haber sitesinde okudukça anlayacağınız, anladıkça sorgulayacağınız, sorguladıkça gerçekleri daha çabuk görebileceğiniz yazılar ile siz değerli okurlarımızın karşısındayım.

Benzer Haberler

Şehidimizin Kütüphanesi Desteklerinizi Bekliyor

11 Haziran 2023 tarihinde Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit harekatında şehit düşen P. Komando Uzm. Çvş. Halil…

Şubat 3, 2024

Gece Kartalları Sayesinde Erdemli Sokakları Daha Güvenli

Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çarşı ve Mahalle Bekçileri tarafından ilçenin belli noktalarında yapılan uygulamalar…

Ocak 9, 2024

HIRSIZLAR ERDEMLİ POLİSİNDEN KAÇAMADI!

Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekiplerinin Yarenler, Koyuncu ve Tabiye Mahallelerinde farklı tarihlerde…

Ekim 23, 2023

Mersin’de vahşet: Uyuşturucu bağımlısı genç babasını boğazladı!

Erdemli ilçesine bağlı tatil yöresi Kızkalesi’nde uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen 29 yaşındaki Ertuğrul S., birlikte…

Ekim 23, 2023

Kaynak Makinesinin Kıvılcımları Serayı Yaktı!

Limonlu mahallesinde, edinilen bilgilere göre, yabancı uyruklu (Suriyeli) kişilerin avuç içi taşlama ve kaynak makinesi…

Ekim 7, 2023

Erdemli Abur Cubur Talk Show ile Eğlendi

3 Aralık Cumartesi günü Erdemli Kültür Merkezinde Güldür Güldür Show oyuncularından Rüştü Onur Atilla, Berkay…

Aralık 5, 2022